Campusul nostru

Campus universitar al Institutului Teologic Adventist

Campus universitar al Institutului Teologic Adventist

Universitatea Adventus este instituția de învățământ universitar a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, înființată în anul 1924 la Focșani. De atunci și până în prezent, școala a funcționat în mai multe locuri (Târnăveni, Stupini-Brașov, București) și a trecut prin mai multe etape de transformare.

În anul 1992 prin hotărâre guvernamentală Seminarul Teologic Adventist, devine Institutul Teologic Adventist de Grad Universitar, iar în 1994 se încep lucrările de construcție la Campusul Universitar din Cernica. În anii următori, pe lângă Facultatea de Teologie Adventistă Pastorală, s-au înființat alte patru facultăți (Limba și Literatura Română – Limba și Literatura Engleză 1998, Asistență Socială 1999 și Pedagogia învățământului Primar și Preșcolar 2008).

Ziua de 29 noiembrie 2017 reprezintă ultimul moment important în istoria învățământului superior adventist din România – acreditarea, prin lege, a singurei instituții de învățământ superior a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, transformată din Institutul Teologic Adventist în Universitatea Adventus. După obținerea acreditării instituționale din partea ARACIS în aprilie 2015, conform procedurilor legale și la solicitarea Institutului Teologic Adventist și a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, Guvernul României a inițiat proiectul de lege de înființare a Universității Adventus din Cernica, proiect care a fost dezbătut și aprobat mai întâi de Senatul României, apoi și de Camera Deputaților. Ulterior, legea a fost promulgată de către Președintele României și a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 945 din 29 noiembrie 2017.

De la înființare până în anul 2021 la Institutul Teologic Adventist au absolvit 1690 de studenți.

DCIM100MEDIA