E-mail @uadventus.ro

Imagini pentru gmail

Adrese de e-mail instituţionale pentru studenții UA

Începând din luna noiembrie 2018, fiecare student al Universității Adventus (UA) are propria adresă de poștă electronică pe serverul „@uadventus.ro”! Serviciul de email (by Gmail) este asigurat pentru studenții UA fără costuri de întreținere sau suport. Adresa este de forma: prenume.nume@uadventus.ro.

[NOTĂ: prenume> primul prenume pentru cei care au două sau mai multe; nume> numele din cartea de identitate (numele după căsătorie pentru studenții care și-au schimbat numele); adresa se scrie cu litere mici, fără diacritice]

 

Propria adresă de poștă electronică „@uadventus.ro” este instrumentul esențial pentru a comunica mai rapid și mai sigur cu profesorii, colegii și administrația UA, pentru a stoca date online și pentru a folosi suita de aplicații G Suite for Education.

Contul de email „@uadventus.ro” include facilități importante pentru activitatea profesională a studenților: interfață de acces mail Gmail, acces la platforma de cursuri on-line Google Classroom, spațiu de stocare în cloud (Google Drive) nelimitat, agenda de contacte și mesagerie instant, lucru individual sau în grupuri cu documente prin aplicațiile Google, acces la avizierul electronic al Facultății ș.a. Informări privind evenimente organizate de către UA, anunțuri importante privind activitatea academică, anunțuri privind taxele de studii, anunțuri privind examenele etc. Toate aceste informații vor fi disponibile numai prin intermediul căsuței dvs. de poștă electronică „@uadventus.ro”. Astfel nu mai apar confuzii, mesaje pierdute, considerate spam, întârziate etc.

 

Vă rugăm să aveți în atenție că începând cu 1 ianuarie 2019, corespondența electronică dintre Universitate și studenți se va realiza numai pe adresa dvs. de email  ”@uadventus.ro”. Așadar, cel târziu până la sfârșitul lunii decembrie 2018, vă rugăm să vă activați noua adresă de email. De asemenea, ar fi util să aveți în vedere configurarea dispozitivelor electronice (smartphone, computer, tabletă), astfel încât comunicarea să funcționeze eficient.

 

INFORMAȚII ACCES / ACTIVARE:

1.Primul pas pentru activarea noii adrese de e-mail este  accesarea paginii de logare, direct prin interfața GMAIL folosind adresa https://mail.google.com sau butonul de mai jos:

Imagini pentru login mail

 

2. Al doilea pas este schimbarea parolei inițiale. Parola inițială a contului dvs. este propriul CNP – după ce vă conectați prima dată va trebui să alegeți obligatoriu o parola nouă.

 

3. Ulterior, pentru a utiliza noua adresă de email creată „@uadventus.ro” accesați https://mail.google.comintroducând la user denumirea adresei și parola pe care ați ales-o la pasul 2.

Dacă ați uitat parola de acces la contul dumneavoastră „@uadventus.ro” sau adresa propriu-zisă, vă rugăm să ne contactați prin poșta electronică la adresa secretariat@uadventus.ro.