Teologie și misiune adventistă contemporană

Descrierea programului

Programul de studii universitare de masterat profesional TEOLOGIE ȘI MISIUNE ADVENTISTĂ CONTEMPORANĂ (TMAC) urmărește atât dezvoltarea, la un nivel avansat, a competențelor profesionale în teologie pastorală adventistă, cât și dezvoltarea dimensiunii social-valorice ale studenților. Activitățile didactice au în vedere înzestrarea masteranzilor cu abilități practice și de cercetare, necesare oferirii unei slujiri de calitate, atât în activitatea profesională, cât și în relațiile inter-umane. Experiența de învățare este proiectată și organizată pe trei niveluri: teoretic (cursuri), practic (seminare) și experimental (practică de specialitate). Calificarea acordată confirmă că absolvenții sunt capabili să fie angrenați în efortul a răspunde provocărilor teologice și misionare create de contextul societal contemporan.

Programul se adresează în primul rând absolvenților de teologie pastorală adventistă. Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, atât la nivel central cât și prin cele șase Conferințe teritoriale și alte instituții, angajează anual personal calificat în domeniul teologiei pastorale adventiste în proporție de peste 99% dintre absolvenții Universității Adventus din Cernica, în urma unor proceduri de selecție riguroase. Toate aceste instituții promovează dezvoltarea holistică bazată pe principii morale biblice, ce include creșterea spirituală a comunităților confesional-ecleziastice precum și responsabilitatea socială. Filosofia propusă de acest program integrează fiecare dintre aceste valori.

Programul de studii este deschis deopotrivă și absolvenților de licență care au studiat în alte domenii universitare. Sunt acceptate în program persoanele care doresc să integreze dimensiunile dezvoltării armonioase, ale creșterii spirituale și responsabilității sociale în activitățile de natură pastorală și misionară și să își sporească capacitatea de a gândi strategic proiecte care să aducă o schimbare planificată și eficientă în viața socio-religioasă a comunităților lor.


+ Colectivul didactic și de suport

  • Cadre didactice:

Prof. univ. dr. habil. Laurențiu Florentin MOȚ

Conf. univ. dr. Zoltan Szallos-Farkas

Lect. univ. dr. Iosif Diaconu

Lect. univ. dr. Dan-Adrian Petre

Lect. univ. dr. Gheorghe Răzmeriță

  • Secretariat

Erna-Eva Moldvai – secretar program / e-mail: tp@uadventus.ro

Cristian Niculiță – secretar șef / e-mail: secretariat@uadventus.ro


+ Detalii program 

Universitatea/Facultatea organizatoare

UNIVERSITATEA ADVENTUS DIN CERNICA

Facultatea de Teologie și Științe sociale

Domeniul de studii universitare TEOLOGIE
Denumirea programului TEOLOGIE ȘI MISIUNE ADVENTISTĂ CONTEMPORANĂ
Ciclul de studii Ciclul II – Studii universitare de masterat
Tipul programului Masterat profesional
Status acreditare Acreditat ARACIS <<< Click>>>
Forma de învățământ Cu frecvență – IF
Limba de predare Română
Locația Șos. Decebal, nr. 11-13, Com. Cernica, jud. Ilfov, România, 077035
Durata programului de studii 1 an / 2 semestre
Număr de credite* 60 ECTS
Numărul maxim de studenți ce pot fi școlarizați (locuri cu taxă) 25
Cuantum anual taxă de studii Vezi Nomenclator TAXE
*Numărul total de credite de studii transferabile alocate programului de studii, conform Sistemului european de acumulare și transfer al creditelor de studii (ECTS - The European Credit Transfer and Accumulation System).

+ Încadrarea programului de studii în domenii de știință

Domeniul fundamental Științe umaniste și arte
Ramura de știință Teologie
Domeniul de studii universitare de masterat Teologie
Domeniul larg conform clasificării internaționale ISCED F-2013 02 Arte și științe umaniste / Arts and humanities
Domeniul restrâns conform clasificării internaționale ISCED F-2013 022 Ştiinţe umaniste (excepţie limbile străine) / Humanities (except languages)
Domeniul detaliat conform clasificării internaționale ISCED F-2013 0221 Religie şi teologie / Religion and theology

+ Detalii calificare

Denumirea calificării dobândite prin programul de studii Teologie și misiune adventistă contemporană
Nivel de calificare format** Studii universitare de master – nivel de calificare 7 CNC / EQF
Titlul acordat Master în teologie și misiune adventistă contemporană
**Conform Cadrului European al Calificărilor (EQF - European Qualifications Framework).

+ Misiune și obiective

Misiunea programului de studii TEOLOGIE ȘI MISIUNE ADVENTISTĂ CONTEMPORANĂ (TMAC) este de a echipa absolvenții de teologie pastorală adventistă cu competențe profesionale la un nivel avansat, care să susțină o abordare spirituală și o implicare pastorală distinctivă și dezvoltarea de strategii de lucru și programe misionare cu un impact specific asupra comunității, prin proiecte care să răspundă nevoilor socio-religioase actuale ale societății. Programul încurajează studierea atentă a nevoilor reale ale comunității și crearea de strategii pastorale și misionare care să țintească aceste nevoi, promovând valorile Scripturii în societate.

În concordanță cu misiunea programului de studiu Teologie și misiune adventistă contemporană enunțată anterior, și a valorilor asumate, se conturează următoarele obiective specifice ale programului de studii:

  • Crearea unui climat spiritual, academic și profesional stimulativ care să inspire înalta ținută morală și integritatea studenților.
  • Aprofundarea concepției biblice despre lume și viață care să întărească identitatea adventistă și să orienteze abordarea strategică pastorală și misionară a studenților.
  • Formarea capacității studenților de a identifica cele mai importante nevoi ale contextului socio-religios contemporan.
  • Dezvoltarea deprinderii studenților de a urmări și analiza tendințele generale de schimbare și evoluție a problematicilor pastorale și misionare moderne.
  • Echiparea studenților cu capacitatea de a crea strategii de lucru și programe specifice pastorale și misionare adventiste orientate în funcție de tendințele de schimbare și evoluție a societății.
  • Dezvoltarea aptitudinilor și a competențelor creative în vederea alcătuirii de strategii și programe țintite pentru creșterea spirituală și dezvoltarea holistică a comunităților socio-religioase.
  • Formarea capacității de aplicație prin alcătuirea de planificări și proiecte eficiente pentru realizarea obiectivelor pastorale și misionare adventiste asumate.

+ Competențe profesionale și transversale

Programul de studii își propune ca la finalizarea cu succes a programului, absolvenții să poată demonstra în situații de muncă și studiu și pentru dezvoltarea profesională și personală, următoarele competențe profesionale [CP] și transversale [CT] solicitate de angajatori:

Competențe profesionale:

CP1. Identificarea și evaluarea celor mai importante nevoi ale contextului socio-religios contemporan.

CP2. Dezvoltarea unei abordări strategice pastorale și misionare adventiste bazate pe concepția biblico-teologică despre lume și viață.

CP3. Proiectarea și elaborarea unor strategii de lucru și programe misionare adecvate contextului contemporan.

CP4. Dezvoltarea de personalități autonome și armonioase, capabile să propună strategii pastorale și misionare adventiste pentru creșterea spirituală a comunităților confesional-ecleziastice.

CP5. Implementarea unei filosofii creștine pastorale și misionare adventiste prin integrarea eticii și integrității în toate aspectele activității profesionale.

CP6. Valorizarea parteneriatului biserică-societate prin promovarea de programe inovative de dezvoltare holistică bazate pe principii morale biblice.

CP7. Alcătuirea de programe care au potențialul de a trezi interesul pentru principiile morale adventiste bazate pe învățătura biblică și pentru aplicarea acestora în viața socială a comunității.

CP8. Inițierea de proiecte strategice pentru stimularea dezvoltării spiritului de conducere și pentru creșterea integrării pe piața muncii.

Competențe transversale:

CT1. Cooperarea eficientă în echipe de lucru profesionale, specifice desfășurării proiectelor și programelor din domeniul teologiei și misiunii pastorale adventiste, ce presupune autonomie în rezolvarea sarcinilor, capacitatea de a respecta termenele limită, o bună organizare individuală, capacitatea de înțelegere etnică și interculturală și leadership.

CT2. Utilizarea eficientă a mijloacelor și metodelor puse la dispoziție de tehnologia și resursele digitale și integrarea acestora în proiectele și programele pastorale și misionare adventiste dezvoltate individual sau în echipe de lucru, ce presupune procesarea informațiilor complexe precum și capacitatea de analiză și sinteză.


+ Rezultatele cheie ale învățării pentru programul de studii

Rezultatele cheie ale învățării [R] pentru programul de studii au fost formulate în concordanță cu profilul de calificare și competențele solicitate de angajatori. Rezultatele învățării la nivelul programului de studii sunt concretizate la nivelul fiecărei discipline de studiu prin 6-8 rezultate ale învățării specifice disciplinei, împreună cu strategiile și criteriile de evaluare.

 CUNOȘTINȚE. La terminarea programului de masterat, absolventul trebuie:

R1. Să recunoască provocările și oportunitățile contextului socio-religios contemporan prin utilizarea instrumentelor specifice de observare și analiză.

R2. Să demonstreze regulile de alcătuire a unui studiu investigativ conform principiilor de cercetare documentară, cantitativă sau calitativă.

R3. Să evalueze perspectivele contemporane cu privire la teologia biblică și la teologia dogmatică adventistă.

R4. Să demonstreze cunoștințe teoretice și faptice aprofundate cu privire la teoriile și paradigmele misionare în contextul socio-religios contemporan.

R5. Să descrie principiile de soluționare a situațiilor conflictuale sau a problemelor de libertate religioasă.

APTITUDINI COGNITIVE. La terminarea programului de masterat, absolventul trebuie:

R6. Să utilizeze adecvat în comunicarea profesională terminologia specifică teologiei biblice și dogmatice.

R7. Să susțină concepția despre lume și viață biblică în dialog respectuos cu alte învățături, ideologii, tradiții sau culturi.

R8. Să ia decizii morale, curajoase și eficiente pentru soluționarea situațiilor conflictuale ce pot apărea în contextul eclezial-confesional.

R9. Să selecteze cele mai importante provocări și oportunități în vederea alcătuirii de strategii misionare eficiente pentru întâmpinarea lor.

R10. Să contextualizeze strategiile de lucru prin programe misionare eficiente și adecvate contextelor urbane sau rurale.

APTITUDINI PRACTICE. La terminarea programului de masterat, absolventul trebuie:

R11. Să promoveze și să integreze principiile eticii biblice și ale integrității în toate aspectele activității profesionale.

R12. Să identifice oportunități pentru abordarea creativă și inovatoare în fața problemelor specifice activității pastorale și misionare.

R13. Să planifice parteneriate cu persoane, grupuri, organizații sau instituții sociale pentru formarea de personalități complete și armonioase.

R14. Să proiecteze acțiuni de voluntariat care să dezvolte integrarea socio-religioasă a categoriilor dezavantajate social.

R15. Să folosească instrumentele tehnologice adecvate activității pastorale și misionare și adaptate la schimbările societății contemporane.

RESPONSABILITATE ȘI AUTONOMIE. La terminarea programului de masterat, absolventul trebuie:

R16. Să colaboreze cu persoane, grupuri, organizații sau instituții confesionale pentru a aplica strategiile pastorale și misionare asumate.

R17. Să creeze soluții pentru activitatea pastorală și misionară adventistă în contextul integrării tot mai mari a tehnologiei în viața de zi cu zi.

R18. Să autoevalueze obiectiv nevoia de formare profesională, într-un mod autonom și responsabil, prin actualizarea conținuturilor învățării, aplicarea tehnologiilor informației și prin utilizarea limbilor străine.

R19. Să aleagă strategii de muncă riguroasă, autonomă, eficientă și responsabilă, de punctualitate și conștiinciozitate pastorală și misionară, pe baza principiilor, normelor și valorilor biblice și doctrinare.


+ Cerințe specifice de admitere la studii

Înscrierea în programul de studii TEOLOGIE ȘI MISIUNE ADVENTISTĂ CONTEMPORANĂ este organizată anual, în două sesiuni de admitere, în conformitate cu Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului de admitere la Universitatea Adventus din Cernica. Admiterea se face pe bază de interviu eliminatoriu (Admis / Respins) și media de la examenul de licență (100%).

La concursul de admitere se pot înscrie în special absolvenți cu diplomă de licență / echivalentă din ramura de știință Teologie (Teologie pastorală, Teologie didactică, Teologie asistență socială, Studii religioase), dar sunt acceptați și absolvenții de licență care au studiat în alte domenii de studii universitare.

La concursul de admitere se pot înscrie candidați care au absolvit studii de licență cu durata de 4 ani (240 credite) sau au absolvit studii de licență cu durata de 3 ani (180 credite) + masterat cu durata de 2 ani (120 credite).


+ Discipline studiate

 Semestrul I

  • DI/DO/DL – disciplină impusă/opțională/facultativă; DT/DS – disciplină de sinteză/de specialitate
  • C/S/P – curs/seminar/practică de specialitate; E/Cv – examen/colocviu
Denumire disciplină     Cod Nr. ore./săpt. Eval. ECTS
1. Etică și integritate academică.  Metode avansate de cercetare biblică și teologică DI DA TMAC101 1C 1S Cv 4
2. Teme ale profeției biblice în context contemporan DI DA TMAC102 2C 2S E 6
3. Dezvoltarea teologiei adventiste și tendințe contemporane DI DT TMAC103 2C 1S E 5
4. Misiunea adventistă în epoca digitală DI DA TMAC104 1C 1S Cv 3
5. Scrierile lui Ellen White: hermeneutică și dezbateri recente DI DA TMAC105 2C 1S E 5
6. Practică I: Misiune și pastorație în contexte urbane DI DA TMAC106 4P Cv 4
7.1 Misiune, viziune și planificare strategică aplicată / 7.2 Parteneriat comunitar și angajare civică DO DA TMAC1131/2 1C 1C Cv 3
8. Doctrina despre biserică DL DA TMAC115 1C 1C Cv 3

 Semestrul II

1. Perspective biblice și istorico-teologice asupra lui Iisus DI DA TMAC108 2C 1S E 5
2. Conflictul cosmic din perspectiva doctrinei sanctuarului DI DT TMAC109 1C 1S E 5
3. Metode și principii ale teologiei adventiste DI DT TMAC107 1C 1S E 4
4. Viziunea adventistă și perspectiva științifică asupra lumii DI DA TMAC110 1C 1S E 4
5. Practică II: Creșterea bisericii și grupele mici DI DA TMAC111 4P Cv 4
6. Elaborarea lucrării de disertație DI DA TMAC112 5P Cv 5
7.1 Leadership creștin în situații conflictuale / 7.2 Identitate și libertate religioasă în societatea contemporană DO DA TMAC1141/2 1C 1S Cv 3
8Doctrina și istoria Sabatului zilei a șaptea DL DA TMAC116 1C 1S Cv 3

Asigurarea flexibilizării instruirii. Condiționări

Pe lângă disciplinele obligatorii, programul de studii asigură flexibilizare instruirii oferind discipline opționale (DO) și discipline facultative (DF). Fiecare semestru propune câte un pachet de discipline opționale și câte o sugestie de disciplină facultativă.

Disciplinele opționale (la alegere) (DO) sunt propuse pentru ambele semestre, și sunt grupate în pachete opționale ce conțin două discipline, care completează traseul de specializare a studentului. Alegerea disciplinelor opționale se realizează în timpul admiterii, după prezentarea publică a fiecărei discipline propuse. După centralizarea opțiunilor, este activată disciplina care are cele mai multe opțiuni. În cazul în care două discipline din același pachet adună același număr de înscrieri, poate fi luată în calcul posibilitatea activării (susținerii) ambelor discipline. O disciplină opțională, odată aleasă, devine obligatoriu de parcurs în anul universitar respectiv.

Disciplinele facultative sunt propuse pentru ambele semestre. Disciplinele facultative se creditează distinct, iar numărul de credite obținute prin promovarea acestor discipline se adaugă la creditele aferente disciplinelor obligatorii și opționale. Disciplinele facultative se aleg în timpul admiterii dar promovarea sau nepromovarea lor nu condiționează finalizarea traseului de învățare. Organizarea parcurgerii acestor discipline se realizează numai dacă se pot constitui formații de studii conform standardelor specifice privind evaluarea externă a calității academice elaborate de ARACIS.

Organizarea predării disciplinelor poate avea loc atât în sistem modular cât și în sistem clasic. Decizia cu privire la tipul de organizare va fi luată semestrial, în funcție de specificul studenților și a condițiilor specifice de mediu academic, cu respectarea principiului predării centrate pe student.


 + Structura anului universitar

Anul universitar are 2 semestre a câte 14 săptămâni fiecare. Numărul de credite pe fiecare semestru este de 30. După începerea anului universitar (începutul lunii octombrie) urmează 12 săptămâni de activitate didactică. După vacanța de iarnă care poate avea 2-3 săptămâni, urmează încă 2 săptămâni de activitate didactică. Sesiunea de examene din iarnă are 2 săptămâni, urmată de vacanța intersemestrială de 1 săptămână. În semestrul al doilea activitatea didactică are 14 săptămâni, cu o vacanță de 1 săptămână.Sesiunea de examene din vară are 2 săptămâni. Sesiunea de restanțe și reexaminări se organizează în vară, timp de 1 săptămână. Sunt alocate 2 săptămâni pentru definitivarea lucrării de disertație la finalul celor 14 săptămâni aferente sem. II. În luna septembrie a anului universitar în curs se organizează o sesiune de restanțe și reexaminări timp de o săptămână, pentru studenții care nu au obținut toate creditele la finalul semestrului. Susținerea lucrării de disertație va avea loc în luna iunie/iulie sau în luna septembrie.

Durata programului de master: 1 an = 2 semestre
Durata unui semestru de activitate didactică/ nr. min de credite ECTS: Sem I: 14 săptămâni / 30 ECTS
Sem II: 14 săptămâni / 30 ECTS
Numărul de săptămâni pentru sesiunile de examene / restanțe pe semestru: Iarnă: 2 săpt. S1
Vară: 2 săpt. S2 + 1 săpt. sesiune de restanțe/reexaminări
Restanțe: 1 săpt. (septembrie)
Vacanțe Iarnă: 2/3 săpt.
Intersemestrială: 1 săpt.
Primăvară: 1 săpt.
Practică de specialitate Se desfășoară săptămânal pe parcursul semestrului
Numărul de discipline pe semestru (DI+DO): Sem. I 7 discipline
Sem. II 7 discipline
Numărul de ore pe săptămână: Sem. I 20 ore / săpt.
Sem. II 20 ore / săpt.
Numărul de ore pe semestru: Sem. I 280 ore / S1
Sem. II 280 ore / S2
Numărul de ore de activitate organizată conform planului de învățământ pentru întregul ciclu al studiilor. Activități directe 378 ore / an
Stagii practică 112 ore / an
Elaborare disertație 70 ore / an
Ore activitate organizată 560 ore / an
Procent alocat disciplinelor practice 32,5%

+ Activitatea profesională și de evaluare a studenților

Drepturile, obligațiile și condițiile desfășurării activității profesionale a studenților la Universitatea Adventus din Cernica sunt reglementate prin Codul drepturilor și obligațiilor studentului și Regulamentul privind activitatea profesională a studenților de la ciclurile de studii universitare de masterat din Universitatea Adventus, aprobat de Senatul Universității Adventus.Evaluarea pregătirii studenților se desfășoară astfel:

  • Evaluarea continuă, formativă, realizată pe parcursul semestrului, urmărește asigurarea eșalonării în timp a studierii conținuturilor, clarificarea, aprofundarea conținuturilor, dezvoltarea capacității de a opera cu acestea, precum și delimitarea reușitei de nereușită, a punctelor tari de cele critice, în scopul ameliorării compensării sau recuperării, după caz, pe parcursul procesului. Aceasta se realizează prin: aplicații, rezolvări de probleme, studii de caz, proiecte/lucrări de cercetare, referate complexe, eseuri, lucrări practice, activități de laborator, participare la dezbateri, argumentări, probe de evaluare formativă pe module, teste pe parcursul semestrului.
  • Evaluarea finală, sumativă, se realizează pe bază de examen scris/oral. Conținutul probelor de examen este raportat la obiectivele disciplinelor pe semestru/an, precum și la obiectivele formării profesionale. Conținutul evaluării prin colocviu va fi preponderent aplicativ și se va concentra asupra aprecierii și analizării competențelor profesionale acumulate.

Forma și metodele de evaluare / examinare pentru fiecare disciplină din planul de învățământ se stabilesc prin fișele disciplinelor.


+ Practica de specialitate

Studenții pot efectua practica profesională în instituțiile și organizațiile eclezial-confesionale adventiste. Practica se va desfășura conform Ghidului privind practica misionară și pastorală a masteranzilor.

+ Cerințe și reguli pentru finalizarea studiilor și obținerea calificării

Studiile universitare de master se finalizează cu lucrarea de disertație. Pentru a obține diploma de master și calificarea, studentul trebuie să îndeplinească următoarele cerințe ale programului:

  • să promoveze anul de studiu și să obțină cele 60 de credite la disciplinele obligatorii și opționale și implicit să dobândească competențele specifice domeniului de studii;
  • să pregătească și să susțină și lucrarea de disertație.

Masterandul care la sfârșitul perioadei oficiale de studii a acumulat mai puțin de 60 de credite, va fi exmatriculat sau se poate reînscrie la studii printr-un nou concurs de admitere, cu posibilitatea recunoașterii disciplinelor promovate anterior.


+ Examenul de finalizare a studiilor (disertație)

Examenul de disertație constă în prezentarea și susținerea lucrării de disertație în ședință publică, în fața comisiei de examen. Susținerea lucrării de disertație este publică și se desfășoară în prezența, în același loc și în același moment, a comisiei pentru examen și a examinatului. Notele acordate de membrii comisiei pentru examen sunt numere întregi de la 1 la 10. Media de promovare a examenului de disertație trebuie să fie cel puțin 6,00. Media examenului de disertație se calculează cu două zecimale, fără rotunjire, exclusiv pe baza notelor acordate de către membrii comisiei pentru examen. Pentru promovarea examenului de disertație se acordă 10 credite. Tematica de cercetare teoretică ș aplicativă pentru întocmirea lucrării de disertație se publică pe pagina web dedicată programului de master, înainte de începutul fiecărui an universitar. Studenții pot propune teme proprii pentru lucrare, cu condiția avizării acestora de cadrul didactic coordonator. Înscrierea la examenul de disertație este condiționată de alegerea de către student a temei lucrării de disertație propusă de cadrul didactic coordonator în cel mult 30 de zile de la începutul anului universitar.

La înscrierea pentru susținere, lucrarea de disertație va fi însoțită de raportul de similitudini rezultat ca urmare a verificării originalității lucrării de finalizare a studiilor universitare printr-un soft specializat. Procentul de similitudini acceptat este de maxim 5%. Decanatul Facultății de Teologie și Științe Sociale nu va include pe listele de susținere a examenului de finalizare a studiilor lucrările care au un procent de similitudini mai mare de 5%.

Sesiunile examenelor de finalizare a studiilor de master se organizează  în perioadele stabilite prin Structura anului universitar aprobată prin Hotărârea Senatului Universității Adventus. Acestea se pot organiza în două sesiuni, una la sfârșitul semestrului al II-lea (iunie-iulie) și o sesiune suplimentară în luna septembrie a anului universitar curent, pentru studenții care nu au obținut toate creditele la finalul ultimului semestru.


+ Ocupațiile de pe piața muncii specifice calificării

Programul de studii Teologie și misiune adventistă contemporană pregătește absolvenți în vederea accesării următoarelor ocupații:

  • Pastor, cod COR 263625
  • Capelan, cod COR 263605
  • Consilier culte, cod COR 263609

Ocupațiile de capelan și pastor sunt condiționate de promovarea studiilor de licență în specializarea teologie pastorală, conform regulilor interne ale organizației religioase angajatoare.


+ Accesul la continuarea studiilor

Absolvenții programului de master sunt eligibili pentru continuarea studiilor în ciclul III –  studii  universitare de doctorat, dacă acumulează în ciclul I și II de studii minimum 300 ECTS.


+ Resurse de învățare disponibile

  • Studenții dispun de suporturi de curs / materiale didactice auxiliare pentru fiecare disciplină din planul de învățământ. Suporturile de curs se pot consulta atât electronic cât și în format tipărit la biblioteca Universității.
  • Studenții și absolvenții au acces la resurse bibliografice de specialitate și complementare de ultimă oră în cadrul bibliotecii Universității. Aceasta oferă acces direct la raft și cuprinde o sală de lectură de 40 de locuri.
  • Facultatea pune la dispoziție, în mod gratuit, tuturor studenților, aplicația virtuală de învățare și comunicare didactică Google Classroom. În cadrul pachetului de aplicații Google for Educațion studenții beneficiază de aplicații de comunicare, redactare, publicare de chestionare, aplicații multimedia etc.
  • Toți studenții beneficiază de acces gratuit la internet în campusul Universității.
  • Mobilități internaționale de studiu și practică prin programul ERASMUS+.
  • Derularea stagiilor de practică de specialitate în instituții ecleziale, educaționale, media, asistență socială din București și Ilfov.
  • Implicarea în proiectele educaționale și de cercetare ale UA.