Zilele Universității Adventus 13-15 mai 2022

Zilele Universității Adventus reprezintă în fiecare an un moment deosebit în viața campusului Adventist din Cernica. Evenimentul din acest an a fost foarte așteptat pentru că în perioada de pandemie a fost posibilă organizarea unei singure ediții online, anul trecut. Așadar, după doi ani de așteptare atât cei care sunt în campus, dar mai ales adolescenții care au participat s-au bucurat de o experiență deosebită de închinare, cunoaștere și părtășie.   

Chiar dacă invitatul (Clifford Goldstein) programat pentru această întâlnire a fost nevoit să se întoarcă din drum din cauza unor probleme de sănătate, providențial Dr. Rivelino Montenegro a putut răspunde invitației noastre de „ultimă oră” și a revenit în campus ca vorbitor principal. Mesajele transmise de el au făcut trimitere la „adevărata educație…” (mottoul evenimentului) și au fost foarte bine primite de tineri, atât pentru modul plăcut în care au fost prezentate, cât mai ales pentru conținutul lor de adevăr biblic.    

Așa cum s-a întâmplat la edițiile dinaintea crizei medicale, și în această ocazie am fost încântați să vedem că numărul tinerilor care ne-au vizitat în campusul a depășit cifra de 400. Probabil cea mai mare binecuvântare a acestor zile a fost confirmarea că programele cu care tinerii erau obișnuiți la acest eveniment (momentele de închinare pentru tineri, seminare, turul de campus, concertul, focul de tabără etc.) au rămas la fel de atractive și ofertante.   

Fiind pentru a doua oară în campusul nostru, dr. Rivelino Montenegro a avut multe cuvinte de apreciere cu privire la experiențele trăite aici și chiar a făcut o comparație între cele două ocazii când ne-a vizitat. „La fel ca acum 7 ani am constat că cei de aici sunt foarte prietenoși și plăcuți iar eu ca brazilian mă simt ca acasă. Am avut ocazia să vorbesc cu tineri și ei sunt foarte serioși, profunzi, adresează întrebări și este provocator pentru mine să fiu cu ei pentru că mă motivează la dezvoltare. Apreciez tinerii din România pentru că sunt atât de vii, cu dorință de slujire, misiune și să facă lucruri mari! Este uimitor! Cred că Dumnezeu poate face lucruri mari pentru voi. De asemenea, am fost încântat să aud că de la vizita anterioară s-a deschis și o școală sanitară. Asta însemnă dezvoltare, progres și nu putem decât să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru asta și să ne așteptăm la lucruri și mai mari în viitor. Fiți binecuvântați! Și eu mă întorc în Germania binecuvântat de ce am trăit aici!” Dr. Rivelino Montenegro.            

Organizarea acestui eveniment implică mult efort și pregătire, dar aceste activități sunt realizate cu mult drag de persoanele din campus și mai ales de studenți.  De fapt, valoarea acestui eveniment nu este dată doar de implicarea lor în activitățile administrative, ci mai ales de dispoziția lor de a pune suflet în tot ceea ce fac. „A fost o mare bucurie pentru noi că am putut să organizăm din nou Zilele UA după timpul de pandemie. Aproape că uitasem ce frumos poate fi la acest eveniment. Spre deosebire de cei mai mulți colegi care nu au avut parte de această sărbătoare a închinării, prieteniei și bucuriei, eu am mai participat la ediția din 2019 când eram student în anul I. Atunci, implicarea mea fost nesemnificativă, dar anul acesta am fost prins în multe activități, ceea ce mi-a adus multă satisfacție. Chiar dacă pentru noi, studenții din campus a fost puțin obositor că am avut multe de pregătit, ne-am vindecat la sfârșit când am văzut cât de încântați au fost vizitatorii noștri, ceea ce îmi demonstrează încă o dată că este mai important sfârșitul unui lucru decât începutul lui. Pentru mine și colegii mei din anul IV acest eveniment este și un mod frumos de a ne lua rămas bun de la campusul din Cernica, dar suntem liniștiți că în aceste zile am văzut că în urma noastră vor veni tineri care vor duce mai departe povestea frumoasă de la Adventus” Albert Cucu, Teologie Adventistă Pastorală    

Iar atunci când vizitatorii mărturisesc că s-au simțit bine la acest eveniment și că le place în campus, organizatorii se pot bucura de satisfacția lucrului bine făcut și sunt încurajați să privească încrezători spre evenimentele viitoare. „A fost foarte interesant, având în vedre că am venit prima dată la Zilele Universității Adventus. Eu mă gândeam să vin aici să studiez la programul de licență Pedagogia învățământului primar și preșcolar, dar această vizită mi-a întărit convingerea că este cel mai potrivit loc în care să vin. Am descoperit multe lucruri noi pe care nu le știam, iar atmosfera aici mi s-a părut foarte călduroasă, foarte primitoare. Studenții sunt foarte comunicativi, iar profesorii atenți și prietenoși.” (Andreea Popa, elevă la Liceul Teologic Adventist „Ștefan Demetrescu” din București) 

Ca de fiecare dată și acest eveniment a fost susținut de conducerea Universității Adventus pentru că este o oportunitate deosebită pentru adolescenților să se familiarizeze cu oferta campusului și cu educația adventistă. „Reluat fizic după doi ani de pandemie, evenimentul Zilele Universității Adventus, poate cel mai îndrăgit eveniment public al Universității noastre, ne-a adus și anul acesta multă bucurie și ne-a creat ocazii deosebite de închinare, de părtășie, de cunoaștere. Am apreciat organizarea riguroasă, implicarea entuziastă a studenților, creativitatea, muzica de calitate, atmosfera de sărbătoare, care s-au împletit frumos și au pus în valoare mesajele spirituale deosebite oferite de invitatul special de anul acesta, Rivelino Montenegro. Ne-am bucurat să putem aduce în atenția oaspeților noștri, elevi de liceu din diverse colțuri ale țării, pe lângă oferta noastră educațională, și principiile și importanța educației autentice, care include cunoașterea lui Dumnezeu și cultivarea unei relații mântuitoare cu El. Personal Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru binecuvântările și experiențele deosebite pe care ni le-a oferit anul acesta și pentru oamenii minunați care au făcut posibilă bucuria acestor zile.” (Conf. Dr. Roxana Paraschiv, Universitatea Adventus) 

În final, ne exprimăm regretul că și după pandemie solicitările pentru participarea la acest eveniment au fost peste capacitatea de cazare a campusului. Dar persoanele care doresc să viziteze Universitatea Adventus sunt binevenite în fiecare zi, iar celor interesați să studieze în acest loc le amintim că sesiunile de admitere la cele trei programe de studii oferite de UA sunt programate în perioadele 11-18 iulie și 5-12 septembrie. De asemenea, în campusul adventist din Cernica este și oferta Școlii Postliceale Sanitare Dr. Luca pentru asistenți medicali generaliști cu perioada de înscrieri din vară între 11-18 iulie. Pentru mai multe informații vizitați  uadventus.ro/admitere/ sau telefonați la 021 369 53 50; 0744 68 51 23 (secretariat universitate) și 0744157723 (Școala Postliceală Sanitară).