Deschiderea anului academic 2023-2024 la Universitatea Adventus

   Într-o atmosferă de sărbătoare Universitatea Adventus din Cernica a organizat luni, 2 octombrie 2023, ora 10.00 deschiderea anului academic 2023-2024. Evenimentul a început cu mai multe momente de închinare și s-a bucurat de participarea cadrelor didactice și a studenților din campus, a Uniunii de conferințe (pastorul Eugen Chirileanu directorul Departamentului de Educație a unor părinți și a mai multor invitați din țară și străinătate. Invitatul acestei ocazii festive a fost domul Prof. Univ. Dr. Bogdan Ciucă, Președintele Academiei de Științe Juridice.

Anul acesta Universitatea și-a deschis porțile pentru studenții înmatriculați la programele de studii de licență Teologie adventistă pastorală, Asistență socială și Pedagogia învățământului primar și preșcolar, dar și pentru studenții de la programele de master în pedagogie și teologie, „Inovație în educație și responsabilitate socială” și „Teologie și misiune adventistă contemporană”.

Spre deosebire de alte ocazii, deschiderea din această toamnă marchează și începutul anului academic în care se împlinesc 100 de ani de la prima promoție care a început cursurile la Institutul biblic de la Focșani în 1924. De aceea, în acest an vor fi organizate mai multe evenimente, primul dintre acestea va avea loc la Stupini în sabatul din 13-14 octombrie. Putem spune că acest moment istoric este o altă dovadă a grijii lui Dumnezeu pentru singura instituție adventistă de nivel superior din România, iar dacă ne amintim că Biblia ne spune că sfârșitul unui lucru este mai bun decât începutul lui, nu putem decât să privim înainte cu multă credință și speranță. De aceea, avem toate motivele să credem că Dumnezeu va fi mai departe alături de profesorii, studenții și elevii din campusul adventist din Cernica și-i va ajuta să continue să-și instruiască mintea, să transmită valori și să-și afirme credința!