Proiecte

I. PROIECTE DESFĂȘURATE:

Proiect de misiune externă: Filipine 2011

În perioada Iulie – August un grup de 7 studenți de la Institutul Teologic Adventist din Cernica au susținut programe de evanghelizare în Filipine.

Proiectul s-a desfășurat în colaborare cu Asociația pentru Evanghelizare Share Him, iar grupul de studenți a fost însoțit și coordonat de pastorul Laurențiu Nistor.

O înregistrare video despre acest proiect se poate vizualiza aici.

Proiect de misiune externă: Canada 2011

Din anul 1998 Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Canada organizează programul Canada Youth Challenge, un proiect de colportaj în care sunt implicați tineri din mai multe țări din lume. În perioada Iulie – Septembrie 2011 au participat în acest proiect 10 studenți de la Institutul Teologic Adventist din Cernica.

O înregistrare video despre acest proiect se poate vizualiza aici.

Excursie de documentare în Slovenia și Italia 11 – 23 Aprilie 2012

Un grup de aproape 40 de studenți și profesori de la Institutul Teologic Adventist au participat într-o excursie în Italia și Slovenia, în perioada 10-23 Aprilie.

Au fost vizitate orașele Ljubliana, Verona, Milano, Torino, Genova, Pisa, Roma, Florența și Venezia. Locurile vizitate care au trezit cel mai mult interesul participanților au fost Văile Valdenzilor, Roma și Florența.

O înregistrare video despre acest proiect se poate vizualiza aici (Partea I / Partea II).

TinSerV în Sălașul de Sus 02 – 06 Mai 2012

Un grup de 19 studenți de la Institutul Teologic Adventist au fost implicați într-un proiect TinSerV de ecologizare în Sălașul de Sus, județul Hunedoara. Activitatea lor a fost apreciată atât de reprezentanții primăriei și ai altor instituții din comună, cât mai ales de oamenii din localitate.

O înregistrare video despre acest proiect se poate vizualiza aici.

Student Valdenz în Cluj, Turnul Severin, Oradea, Bucureşti, Constanţa şi Neptun – Iulie – August 2012

Un număr semnificativ de studenți de la Institutul Teologic Adventist au fost implicați în proiectul Student Valdenz, desfășurat în mai multe orașe din România.

Implicarea lor a contat pentru reușita acestor acțiuni, dar beneficiile cele mai mari au fost dezvoltarea lor spirituală și dobândirea unei experiențe de lucru în echipă.

PROIECTE ÎN DERULARE:

Speranță pentru adolescenții din Centrul de Reeducare Găești

Un grup de studenții de la Institut se deplasează (aproape) săptămânal la Centrul de Reeducare din Găești pentru prezentarea unui program moral – creștin. Proiectul este apreciat atât de persoanele din conducerea instituției, cât mai ales de adolescenții care participă la program.

Casa ADRA

În parteneriat cu ADRA România, studenții de la Institutul Teologic Adventist organizează programe pentru persoanele care se află în Centrul Casa ADRA. Întâlnirile se desfășoară într-o atmosferă de prietenie în care este apreciată participarea fiecărei persoane. Scopul principal al acestui proiect este de a aduce speranță și mângâiere prin cântec, dialog, momente spirituale și alte activități creative.

Orchestra de clopote

Proiectul își propune dezvoltarea orchestrei de clopote a Institului Teologic Adventist pentru a pune în valoare abilitățile muzicale pe care le au studenții din campus, dând slavă lui Dumnezeu și vestind Evanghelia prin participarea la evenimente desfășurate în campus sau în cadrul biserici precum și prin organizarea de evenimente evanghelistice.

De asemenea, datorită particularităților pe care le are orchestra de clopote (un clopot corespunde unei note muzicale și fiecare membru al orchestrei trebuie să cânte cu notele pe care le are respectând valoarea notei din partitură, cu nuanța cerută de dirijor și în ritmul piesei), studenții au oportunitatea de a învăța să lucreze în echipă și să dezvolte un mod sănătos și eficient de a comunica și relaționa.

Deși a trecut puțin timp de la înființare, au fost organizate mai multe concerte în țară și Italia.

Mai mult, membri care cântă în orchestră au avut oportunitatea să viziteze locuri cu o mare valoare cultural – religioasă, așa cum s-a întâmplat în perioada 11-23 Aprilie 2012 când au fost vizitate mai multe orașe din Italia și orașul Ljubljana (Slovenia).

PROIECTE PROPUSE:

Studio media la Institutul Teologic Adventist din Cernica

Proiectul își propune să deschidă noi căi de comunicare a Evangheliei prin mijloacele media (internet, televiziune și radio). Prezentul proiect va oferi posibilitatea ca programele si/sau evenimentele realizate in capela Institutului Teologic Adventist (sau in alte săli anexe) sa poată fi transmise pe internet.

De asemenea, în studioul amenajat se vor produce materiale video si audio (înregistrate) de valoare, care pot fi folosite in lucrarea de evanghelizare sau pentru comunitățile adventiste în activitățile pentru copii, tineri sau alte departamente ale bisericii.

TinSerV la Sinaia 08 – 12 Aprilie 2013

Obiectivul general al proiectului este transmiterea mesajului Evangheliei veșnice și a principiilor moral – creștine printr-un proiect de ecologizare și înfrumusețare a unuia dintre cele mai folosite trasee de munte din vecinătatea orașului Sinaia: Drumul Regelui.

Acest traseu pleacă din Sinaia și ajunge la Stâna Regală, un loc ce oferă o priveliște încântătoare, dar este și o răscruce pentru multe trasee alese de turiști. De mai mult timp această potecă este plină de frunze, cu marcaj ce poate fi îmbunătățit, iar în apropierea ei se găsesc multe resturi menajere aruncate de turiști.

Reușita acestui proiect înseamnă predarea unei lecții de responsabilitate civică, dar mai ales o mărturie publică de comportament creștin din partea unui grup de tineri adventiști.