Conferință internațională și Săptămâna internațională a personalului la Universitatea Adventus

În perioada 1-5 aprilie 2024 s-a desfășurat la Universitatea Adventus Săptămâna internațională a personalului cu titlul generic „Inovații contemporane, provocări și oportunități”, eveniment organizat în colaborare cu biroul Erasmus+ din cadrul instituției de educație de la Cernica. Evenimentul a inclus o conferință științifică internațională, alături de numeroase prezentări și mai multe cursuri predate de cadre didactice din instituții partenere ale Universității Adventus, reprezentând patru continente diferite: Africa, America de Nord, America de Sud și Europa. Profesorii universitari invitați la acest aveniment au fost Safary Wa-Mbaleka de la Bethel University, SUA; Maria Vallejos Atalaya de la Peruvian Union University, Peru; Anna CohenMiller din Norvegia, Nord University; Sanned Lubani din Malawi, Malawi Adventus University; Ganna Polina și Larysa Hartsunova, ambele de la Institutul de Arte și Științe din Bucha, Ucraina; Gustavo Gregorutti și Denis Kaiser, ambii de la Andrews University, SUA. Acest eveniment a reprezentat o premieră pentru Universitatea Adventus, reunind participanți din diverse colțuri ale lumii pentru a schimba experiențe, practici și idei inovatoare în domeniile: educație, religie și cercetare.

„Organizarea meticuloasă a fost esențială pentru succesul săptămânii, facilitând o serie de cursuri, prezentări și discuții care au stimulat colaborări viitoare și au îmbogățit perspectiva academică a tuturor participanților. Impactul evenimentului asupra comunității universitare a fost semnificativ, contribuind la consolidarea rețelei internaționale a universității și la promovarea mobilităților academice. Reacțiile primite au fost foarte pozitive, participanții exprimându-și aprecierea pentru oportunitatea de a interacționa într-un cadru atât de stimulativ, subliniind importanța internaționalizării. Această experiență a reconfirmat valoarea schimbului cultural și academic prin programul Erasmus+, inspirând continuarea acestei practici în anii care vor urma.” Luiza Capotă, Coordonator instituțional Erasmus+.

De asemenea, în cadrul acestei săptămâni a avut loc și Conferința Internațională „Educație, Biblie și Societate”, cu două secțiuni (Teologie și Educație și Științe Sociale) și la care au participat mai mult de 40 de profesori și studenți care au prezentat rezultatele cercetării lor. Prezentările pe secțiuni sau din plen au avut subiecte foarte interesante și de actualitate, dintre care amintim: Geneza doctrinei adventiste: dezvoltare, diversitate, omogenitate (Denis Kaiser), Provocări și oportunități în învățământul superior adventist (Gustavo Gregorutti) sau Strategii de implementare a cercetării și impactul acesteia asupra reputației academice: o analiză a Universității Adventiste din Peru (Maria Vallejos-Cornejo).

“Câștigul acestui eveniment special se măsoară în conținutul studiilor și al cursurilor susținute de invitați și profesori gazdă, precum și în relațiile inter-instituționale stabilite în urma interacțiunilor dintre participanți. Îmi exprim toată aprecierea pentru colegii și studenții din instituția noastră care au avut prezentări în cadrul acestui eveniment, cât și pentru cei care au fost implicați în organizarea lui. De asemenea, ne-am simțit onorați să avem atât de mulți participanți care au susținut prezentări cu rezultatele cercetărilor academice pe care le-au desfășurat în ultimul timp. Îi așteptăm cu mult interes și în ocaziile viitoare. Mulțumind lui Dumnezeu pentru ajutor, privim cu încredere și cu entuziasm la ediția următoare.” Prof. univ. dr. Laurențiu Moț, Rectorul Universității Adventus

“Ceea ce s-a realizat prin acest proiect academic reprezintă un vis devenit realitate pentru Universitatea Adventus și mulțumim lui Dumnezeu pentru tot sprijinul acordat. Suntem bucuroși că evenimentul a îndeplinit criteriile necesare pentru a fi considerat internațional: (a) a fost organizat și desfășurat în limba engleză; (b) comitetul științific a inclus 64% membri afiliați la instituții din afara țării noastre; (c) peste 70% dintre prezentatori sunt afiliați unor instituții din afara României; (d) broșura conferinței a fost redactată și publicată într-o limbă de circulație internațională și poate fi vizualizată la această adresă: https://uadventus.ro/wp-content/uploads/2024/04/iCON-Brochure-2024.pdf Bineînțeles, acest eveniment internațional nu ar fi avut loc în condiții atât de bune fără eforturile semnificative ale echipei de organizare. De asemenea, suntem recunoscători invitaților speciali care au acceptat invitația noastră și care au susținut prezentări și cursuri valoroase în cadrul conferinței și a întregii săptămâni. Ne bucurăm pentru profesorii și studenții care au acceptat provocarea de a fi prezenți la această întâlnire, atât în calitate de prezentatori cât și în calitate de ascultători. Încântarea și entuziasmul tuturor celor implicați, într-un fel sau altul în acest eveniment, ne motivează să organizăm și în viitor alte evenimente similare.” Conf. univ. dr. Gianina Petre, coordonator Adventus International Conference 2024

Cele mai multe dintre prezentările din această săptămână pot fi urmărite pe paginile de www.facebook.com/universitateaadventus/ și www.youtube.com/@universitateaadventus ale Universității Adventus din Cernica, iar altele vor fi publicate în TheoRhēma, Journal of Educational Studies și Symposion, revistele Universității Adventus din Cernica.