Ziua Porților Deschise la Institutul Teologic Adventist Cernica

Sâmbătă 31 Martie 2012 s-a organizat la Institutul Teologic Adventist Ziua Porților Deschise. Cu acest prilej s-a desfășurat un simpozion cu tema:

CONTRIBUȚIA INSTITUȚIILOR DE EDUCAȚIE CONFESIONALĂ ÎN PROCESUL DE OPTIMIZARE  MORALĂ A SOCIETĂȚII”.

Au participat reprezentanți ai Parlamentului României, Secretariatului de Stat pentru Culte, Universității București, Arhidiecezei Romano-Catolice, Diviziunii Euro – Africa, Facultății de Teologie Thimoteus, Facultății de Teologie Baptistă, Facultății de Teologie Penticostale, precum şi reprezentanţi ai altor instituţii şi mass – media.

Imagine din timpul programului

O fotografie sugestivă – La ieşire din sală

Într-o atmosferă de închinare, specifică timpului de Sabat, participanții au subliniat rolul și responsabilitatea fiecărui creștin de a fi un promotor al valorilor biblice sau iudeo-creștine inspirați de modelul Mântuitorului. Mai mult, reprezentanții care au luat cuvântul au făcut referire și la beneficiile pe care le aduc instituțiile de învățământ confesional.

Persoanele prezente la și-au exprimat speranța că aspectele educationale, religioase și sociologice avute în atenție vor avea rolul să determine amplificarea și diversificarea relaţiilor de colaborare între instituțiile de educație cu profil confesional şi instituţiile statului cu scopul de a încuraja și sprijini identitatea cultural-religioasă a fiecărei comunități religioase. Finalitatea acestui demers poate avea ca rezultat o mai atentă asumare a realităților umane și sociale din perspectiva moral – religioasă dar mai ales, asumarea responsabilității de a predica Evanghelia Veșnică.

Imagini de la acest eveniment se pot vedea aici.

O înregistrare video despre eveniment se poate vizualiza aici. (Partea I / Partea II)

 

Comentează