Zilele Institutului Teologic Adventist 17-19 Mai 2013

Începând din anul 2006 în luna Mai se organizează în campusul univeristar din Cernica, Zilele Institutului Teologic Adventist. În acest an evenimentul a fost organizat în perioada 17-19 Mai.

Momentele de închinare, activitățile spirituale și recreative au fost organizate sub motto-ul Redeșteptare și reformă pentru tineri, și au adunat peste 400 de tineri, cei mai mulți dintre ei elevi ai liceelor teologice din București, Cluj – Napoca și Craiova.

Zilele Institutului Teologic Adventist

Zilele Institutului Teologic Adventist

Programul serviciului divin de vineri seara a inclus un devoțional prezentat de pastorul Traian Aldea și momente de prezentare a unor situații din viața valdenzilor, a lui Jan Hus și Martin Luther. În cadrul serviciului divin de la ora 11 predica a fost prezentată de pastorul Daniel Nae, presedinte al Misiunii Turcia-Cipru. La finalul programului, sora Teodora Nae a povestit o experiență impresionantă a unei familii din Beirut care a cunoscut adevărul biblic și Biserica Adventistă în urma vizitelor repetate pe care un înger le-a făcut în mai multe nopți.

Programul de după-amiază a început la ora 15.00 cu turul de campus, un festival de muzică la care au participat mai multe formații corale și instrumentale de la liceele adventiste și Institutul Teologic Adventist. Următorul moment a fost închiderea Sabatului după care tinerii au “intrat” în Tunelul Timpului unde au putut vizualiza momente din viața marilor reformatori: M. Luther, J. Hus, W. Tyndale, Hughenoții sau Valdenzii. Ziua s-a încheiat cu un foc de tabără unde s-a cântat, s-au împărtășit impresii și au fost organizate alte activități pentru tineri.

Duminică, ultima zi a programului s-au organizat mai multe activități recreative și sportive și s-au făcut pregătirile pentru întoarcerea spre casă.

Zilele Institutului Teologic Adventist, ediția 2013 au devenit istorie, dar experiența frumoasă trăită de tinerii care au particiat la acest eveniment nu se va uita ușor, poate niciodată. Este de fapt, ceva puțin din ceea ce trăiesc tinerii care aleg să studieze la Institutul Teologic Adventist.

Pentru anul 2014 evenimentul este programată în zilele de 9-11 Mai. Dar până atunci urmează sesiunea de admitere din perioada 15-24 Iulie.

Comentează