Tinerii adventişti au ecologizat Poteca Regală dintre Sinaia şi Poiana Stânii

În perioada 7-10 mai 2013 un grup de 11 tineri studenți ai Institutului Teologic Adventist din Cernica au participat la o acțiune ecologică în orașul Sinaia, județul Prahova, în cadrul proiectului TinServ ”Sinaia 2013”.

Scopul lor a fost acela de a curăța poteca Regală ce leagă Sinaia de Poiana Stânii. În unele locuri poteca pietruită nici nu se mai observa, fiind acoperită de frunze, pământ, gunoaie, așa cum se poate observa din fotografii. După intervenția tinerilor adventiști, poteca a ”prins din nou viață”, slujind de acum înainte mii de turiști, în plimbările lor prin această pădure. Acțiunea face parte dintr-un proiect numit TinServ (Tineri în Serviciul Voluntar) care a fost demarat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România în urmă cu 13 ani și prin care tineri voluntari se pun la dispoziția autorităților locale pentru a întreprinde acțiuni sociale în folosul celor din jur.

Autoritățiile locale au fost impresionate de inițiativa tinerilor adventiști, arătându-și disponibilitatea pentru o colaborare viitoare, în proiecte de acest fel.

Proiectul s-a putut realiza cu sprijinul Institutului Teologic Adventist (de unde au venit tinerii voluntari), al Bisericii Adventiste locale, al A.S.I și al Conferinței Muntenia.

Organizatorii își manifestă speranța ca acest gest să fie repetat în cât mai multe localități și unde, în urma activității tinerilor adventiști, comunitatea locală să aibă momente de bucurie și de apreciere.

http://www.max-media.ro/poteca-regala-din-sinaia-refacuta-de-studenti-adventisti.html

http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Tineri-adventisti-au-ecologizat-Poteca-Regala-10038.html

Un comentariu

  1. carmen spune:

    Anul trecut am urcat la stana regala,chiar m am mirat ce frumos si curat e drumul pana acolo,bravo si felicitari celor care au avut initiativa

Comentează