Studenții Institutului Teologic Adventist in TinSerV de Ziua Mediului

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, 5 Iunie 2013, 20 de studenți de la Institutul Teologic Adventist s-au implicat într-o acțiune de TinSerV în Cernica. Tinerii au curățat de resturi menajere și deșeuri din plastic un teren viran de pe marginea lacului din localitate. Timpul de activitate a fost de câteva ore, iar cei mai mulți dintre studenți au privit acest moment ca o pauză recreativă în timpul sesiunii.

„Pentru că azi este o zi specială, ne-am gândit să arătăm că ne pasă de natură. Chiar dacă am avut nevoie de numai câteva ore să ne mobilizăm și să începem activitatea, am constata că este foarte important să fie voință. Eu sper ca inițiativa noastră să aibă un impact mare, mă gândesc în special la faptul că oamenii vor prețui mai mult natura. Dacă vor vedea acest loc curat, credem că nu vor îndrăzni să arunce atât de ușor peturi, hârti sau alte deșeuri”, ne-a declarant organizatoarea acestei acțiuni, Emanuela Bortiș, studentă în anul III la programul de studii de licență Asistență Socială.

Ziua Mediului

Ziua Mediului

Proiectul lor a determinat reacția imediată a unor copii și a unor localnici care au venit să-i ajute. De fapt, obiectivele principale ale proiectelor TinSerV sunt împlinirea unor nevoi (apectul practic) și să educe și să motiveze pentru implicare atât pe cei care lucrează în cadrul proiectului cât și pe cei care sunt beneficiarii activității.

Celebrarea Zilei Mondiale a Mediului are loc în fiecare an în data de 5 iunie şi oferă ocazia de a readuce în atenţia publicului unele reflecţii asupra protecţiei mediului înconjurător, fenomen care în ultimii ani a devenit una din priorităţile la nivel mondial.

Aniversarea acestei zile a fost stabilită în 1972 în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinţei de la Stockholm asupra Mediului.
Motto-ul din acest an, ales de UNEP, pentru a marca acest eveniment este „GÂNDEȘTE. MĂNÂNCĂ. SALVEAZĂ”

Comentează