Studenţii Institutului Teologic Adventist în Europa

În perioada 1-12 Mai 2013 un grup de 19 studenți de la Institutul Teologic Adventist însoțiți de 15 tineri și coordonatorii de grup, au vizitat mai multe orașe din Germania, Austria și Ungaria. Excursia poate fi numită un proiect educațional deoarece programul deplasării a inclus vizitarea mai multor locuri foarte importante din punct de vedere cultural, istoric și religioas. Cele mai importante orașe vizitate au fost: Salzburg, Nurenberg, Eisenach, Erfurt, Wittemberg, Berlin, Munchen și Budapesta.

Un obiectiv principal al deplasării a fos vizitarea locurilor în care a trăit și a lucrat Martin Luther sau alte personalități, cum ar fi J. S. Bach, W. A. Mozart, P. Melanchthon sau Albrecht Durer. De asemenea, tinerii care au participat în acest proiect au avut ocazia să viziteze Institutul Teologic Adventist din Austria (Bogenhofen) și Institutul Teologic Adventist din Germania (Friedensau). Vizitarea acestor instituții universitare cu tradiție în educația adventistă, precum și întâlnirea cu studenții din campus a fost o ocazie care a contat atât pentru tinerii din România cât și pentru cei din Austira și Germania.

Orchestra de clopote

Orchestra de clopote

Studenții în Berlin, poarta Brandenburg

Studenții în Berlin, poarta Brandenburg

Programul deplasării a inclus și cinci concerte ale Orchestrei de Clopote a Institutului Teologic Adventist în următoarele locuri: Bogenhofen, Nuremberg (2), Friedensau și Bad Aibling. Efortul studenților din ochestra și al dirijorului Geanina Sălăgean au fost răsplătite prin prezența unui public numeros în toate sălile unde au avut loc concertele, aprecieri pentru calitatea muzicii oferite și atmosfera spirituală creată în timpul programului.

Studenții în fața statuiei lui Martin Luther

Studenții în fața statuiei lui Martin Luther

Drumul spre casă a fost greu, sub povara atâtor informații noi descoperite, a frumuseților văzute și cu multe aminitiri despre persoanele deosebite pe care le-am întâlnit. Dar, acum credem că viitorul poate fi mai frumos, pentru că am văzut că prin credință, disciplină și muncă pot să apară realizări ce fac diferența. Cândva a fost limpul lor … acum este timpul nostru, pentru că educația adventistă este o călătorie către excelență.

Comentează