Noua generaţie de absolvenţi ITA refuză să fie oameni obişnuiţi!

Cei 50 de studenții absolvenți la Institutul Teologic Adventist promoția 2013 au îmbrăcat roba festivă, duminică 9 Iunie. Momentul de sărbătoare a început la ora 10 cu un cuvânt de bun venit din partea președintelui Institutului, Asist. Univ. Drd. Marius Munteanu și rugăciunea pastorului Daniel Nae, doctor în teologie și președinte al misiunii pentru Turcia și Cipru.

Programul a continuat cu un devoțional prezentat de Lect. Univ. Dr. Magyarosi Barna, directorul departamentelor Educație și Viața de Familie din cadrul Diviziunii Inter-Europene.

„Evreii se remarcă prin abilitatea lor de a stabili un echilibru între opinii, filosofii aparent contradictorii” le-a spus studenților pastorul Magyarosi. Acesta a continuat „una dintre aceste contradicții se referă la două idei transmise de Solomon. În Eclesiastul 9:10, înțeleptul spune „Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta”, pentru ca în versetul următor să spună că „nu cei iuți aleargă, nu cei viteji câștigă războiul, că nu cei înțelepți câștigă pâinea, nici cei pricepuți bogăția, nici cei învățați bunăvoința, ci toate atârnă de vreme și împrejurări.”
„Înseamnă acest lucru că nu trebuie să mai căutăm excelența și nu mai trebuie să facem tot ce putem pentru a o atinge? a întrebat pastorul Magyarosi.

 

Absolvire la ITA

Absolvire la ITA

„Nicidecum, ci aceasta înseamnă că trebuie să fim pregătiți pentru ca atunci când apare o oportunitate să o putem folosi. Faceți tot ce vă stă în putință, dar nu uitați că vremurile și împrejurările sunt în mâna Domnului”, a răspuns mai apoi printr-un îndemn adresat viitoriilor absolvenți. „Aceasta este adevărata credincioșie, iar Dumnezeu ne cere să dăm dovadă de credincioșie, nu să avem succes. Succesul în sine e credincioșie”, a încheiat acesta.

Au urmat mai multe momente muzicale și prezentarea absolvenților de la programele de licență și programele de master. Din partea Univerisității Montemorelos (Mexic) a fost prezent Ekel Collins, prorector pentru probleme studențești.
După mesajul prorectorului. prof. univ. dr. Ion Toma, a urmat Cuvântul de trimitere care a fost prezentat de pastorul Ioan Câmpian Tătar, Secretarul Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste din România. Rugăciunea de consacrare a fost rostită de pastorul Eduard Călugăru, trezorier în cadrul aceleiași instituții. Adrian Curcan, sef de promotie la programul de studii teologie pastorală a prezentat un mesaj din partea colegilor iar apoi studenții absolvenți au oferit profesorilor flori alături de cuvinte de mulțumire și recunoștință.

Din anul 1924 de când Institutul Teologic Adventist și-a deschis porțile au fost organizate zeci de festivități de absolvire pentru mai mult de 1500 de studenți. La fel ca studenții din promoțiile precedente, și absolvenții din 2013 și-au propus să răspundă unei mari provocări: „Nu voi fi un om obișnuit pentru că am dreptul să fiu extraodinar.” Psalmul 32:8. Experiența dobândită în anii de studii i-a convins că alături de Dumnezeu totul este posibil. Acum este rândul altor tineri să descopere acest adevăr.

Informații despre sesiunea de Admitere 2013 la Institutul Teologic Adventist se pot găsi aici: http://institutadventist.ro/admitere/

Comentează