Trei premii in cadrul celui mai mare concurs pentru coruri la nivel mondial

Studenții Universității Adventiste de Ziua a Șaptea Oakwood din Huntsville, Alabama, au plecat acasă cu trei premii obținute la cea mai mare competiție pentru coruri ce a avut loc săptămâna trecută.

La cea de-a șaptea ediție a World Choir Games, corul The Aeolians au câștigat trofeul campionatului la categoria „Muzică spiritual”, clasându-se în fața a 15 alte coruri.

Cei 42 de membri ai corului Aeolians au câștigat și medalia de aur la categoriile „Muzica religiilor” și ”Muzică contemporană”.
Evenimentul international a avut loc în Cincinnati, Ohio, Statele Unite, în perioada 4-14 iulie. The Aeolians au fost singurii reprezentanți adventiști la eveniment.

„Aeolians s-au ridicat la nivelul provocării și au lăsat un impact puternic la prima loc participare la World Choir Games”, a spus dirijorul Eolienilor, Jason Max Ferdinand.

La începutul vacanței de vară, grupul a repetat noile piese pentru competiție individual, iar apoi au repetat de la distanță folosing Google Plus. Cei 42 de membri s-au întâlnit pentru repetiția finală în campusul universității, în sfârșitul de săptămână de dinaintea competiției.

Evenimentul World Choir Games, organizat de Fundația Interculturală din Germania, reprezintă cea mai mare competiție corală, fiind organizată o data la doi ani. Scopul evenimentului conform organizatorilor este „să reunească oameni din toate țările, culturile și ideologiile în competiții și cântece pașnice.”

Au concurat mai mult de 15.000 de coriști din 362 de coruri în 23 de categorii muzicale. Următoarea ediție a World Choir Games se va desfășura în Riga, Latvia, în 2014.

Universitatea Oakwood / ANN

Comentează