In mijlocul oamenilor, vizibili si utili – exemplul crestinilor polonezi

În prima săptămâna a lunii iulie 2012 tinerii adventiști au evaluat nevoile locuitorilor localității poloneze Podkowa Lesna. Ei au aflat unde sunt oamenii și ce fel de nevoi au. După ce au meditat cu rugăciune și și-au folosit creativitatea, tinerii adventiști au răspuns unora dintre aceste nevoi.

Primul grup, gândindu-se că în căldura verii oamenii ar avea nevoie de sfaturi cu privire la sănătate, au combinat această abordare cu câteva teste. Acest grup a verificat tensiunea arterială și grăsimea corporală și a oferit sfaturi cu privire la un stil de viață mai sănătos. Unul dintre medicii din localitate a dorit să încerce testele. Fiind încântat de profesionalismul voluntarilor, le-a recomandat și altor oameni standul acestora.

Un alt grup a mers în parcul din localitate, în care exista și un lac. În timpul căldurilor extreme în parc și în pădurea din apropiere erau numeroși țânțari. Tinerii adventiști le-au oferit oamenilor spray împotriva țânțarilor pentru a avea parte de o plimbare mai plăcută. Mulți oameni zâmbeau și îi mulțumeau lui Dumnezeu pentru această faptă simplă, dar foarte utilă.

Al treilea grup a slujit în gară. Din cauza căldurii, oamenii aveau nevoie de băuturi și alimente răcoritoare. Acest grup de tineri a pregătit pentru călători pahare cu apă și felii de pepene. La un moment-dat câțiva tineri au hotărât să se urce în trenuri și să servească călătorii, aducând zâmbete pe buzele multora dintre aceștia. Mulți localnici au simțit că în sfârșit se întâmplă ceva frumos în orașul lor.

Un al patrulea grup și-a bazat slujirea pe nevoia de a repara biciclete. Unul dintre membrii grupului a fost un campion național la ciclism, așa că a început să repare biciclete și să ofere sfaturi utile, vorbind cu toți cei care se opreau la standul lui. În timpul programului, au fost în permanență oameni care veneau cu bicicletele. Mulți oameni s-au bucurat să afle că tinerii erau adventiști de ziua a șaptea care în sfârșit au ieșit în oraș și pot fi vizibili și utili, în loc de a sta între zidurile instituției lor.

Uneori se legau conversații, iar tinerii adventiști puteau mărturisi în mod natural de ce îi slujesc pe ceilalți, îndreptând atenția înspre Isus Hristos și dragostea Sa. Numeroasele conversații care s-au legat și interesele care s-au format vor fi urmate de mai multe fapte de slujire, ascultare și studiere a Bibliei.

Acești tineri studiază cursul „Relay Youth” desfășurat în Diviziunea Trans-Europa, susținut de Paul Tompkins. Cursul își propune să îi instruiască pe tineri cu privire la învățăturile fundamentale ale Bibliei, ucenicie și mărturisirea tinerilor pentru a fi mai eficienți în abordarea oamenilor și transmiterea unui impact pozitiv de durată în localitatea lor.

tedNEWS

Comentează