Hong Kong: Poluarea din aer la cel mai ridicat nivel de până acum

Autorităţile din Hong Kong le-au cerut joi locuitorilor acestui teritoriu din sudul Chinei să rămână în casele lor din cauza nivelurilor de poluare din aer, cele mai ridicate din 1999, când au fost efectuate primele măsurători.

‘Este vorba despre cea mai ridicată poluare a aerului înregistrată la Hong Kong de când teritoriul efectuează astfel de măsurători în 1999, dacă nu luăm în calcul norul de praf’ legat de un fenomen natural în urmă cu doi ani, a declarat Y.F. Chau, purtătoare de cuvânt a departamentului de protecţie a mediului.

Celebrii zgârie-nori din Hong Kong erau acoperiţi de un nor albicios, iar cerul avea o nuanţă de gri, în pofida unui soare puternic.

‘Persoanele care suferă de boli cardiace sau respiratorii, persoanele în vârstă şi copiii trebuie să îşi reducă activităţile în exterior şi activităţile lor fizice’, a adăugat purtătoarea de cuvânt. Poluarea a fost agravată şi de prezenţa taifunului Saola în Insula Taiwan, la circa 700 de kilometri est de Hong Kong, au precizat autorităţile.
Presiunile înalte cresc temperatura şi senzaţia de căldură, ceea ce se traduce printr-o creştere a nivelurilor de ozon. […]

Sursa: Agerpres

Comentează